Loader
  • Endüstriyel Çözüm Ortağınız
3S Teknik ; KLP Lankhorst Güvenli Rulo Stoklama Sistemlerini Kurmaya Devam Ediyor

Demir –Çelik sektöründe yüksek teknoloji ve verimli ürünlerde hizmet veren 3-S Mühendislik son dönemde Tezcan Galvaniz, Posco Assan, Vestel, Sarıtaş, Assan Alüminyum, B/S/H gibi sektörün büyük oyuncularına güvenli rulo stoklama sistemleri kurdu.

3S Teknik ; KLP Lankhorst Güvenli Rulo Stoklama Sistemlerini Kurmaya Devam Ediyor

17.07.2014

Neden KLP Lankhorst Güvenli Rulo Stoklama Sistemlerini?

Emniyetli bir rulo stoklamanın sağlanması ve is kazalarına sebebiyet verilmemesi için incelenmesi gereken 3 önemli faktör vardır.

1.Yatay Kuvvetler
Genelde rulo istiflenmesi sırasında zemin ve tahta takozların birbirleriyle etkileşimi sonucu oluşan sürtünme kuvvetinin, tonlarca ağırlıktaki ruloların sabit bir şekilde istiflenmesi için yeterli direnci sağlayabileceği düşünülür. Ancak ikinci sırasındaki rulonun ağırlığını 15 ton olarak düşünürsek, alttaki bobine yaklaşık 13 tonluk bir yatay kuvvet etki eder. Bu nedenle sıradan bir tahta takoz kullanarak rulo depolanması asla ortamda çalışanlar için güvenli değildir ve maalesef bu tarz depolamalarda can kayıplarına varan kazalar yaşanmıştır.

2. Rulo Atlaması
İstiflenmiş rulonun yıkılmasına ikinci faktör olarak, rulonun takozu aşarak kayması gösterilebilir. Bu durum çok düşük eğim açısına sahip takozlarda yatay kuvvetlerin ruloyu itmesi sonucu görülür. KLP Lankhorst Ar-Ge çalışmaları sonucu rulo stoklaması için en uygun takoz eğim açısı ve yüksekliği belirlenmiştir.

3. Takoz Malzemesi
Rulo stoklamasında karşılaşılan problemlerle ilgili olarak, üçüncü önemli faktör ise takozun yapıldığı malzemedir. Takta takozlar sabit bir yükü taşımada başarılıdır, fakat çarpmalar karşısında kolayca kırılabilirler. Tahta takozlar çabuk hasar görür ve stok sahasının zemininde bulunabilecek yağları emerler. Devamlı değiştirildiğinden ciddi maliyetler oluşur. Metal takozlar ise her ne kadar yüksek taşıma kapasitesine sahip olsa da metal-metal etkileşimi ile hem saha zeminine aşırı bir basınç oluşur hem de stoklama sahasındaki ruloların zarar görmesi söz konusu olur. Bu durumda plastik takozların tercih edilmesi avantajlı gözükmektedir. Ancak kullanılacak plastik takoz hem esnekliği sayesinde ruloya hasar vermemeli hem de yüksek taşıma kapasitesine sahip olmalıdır.

Klp-Lankhorst  RollStop sisteminin özellikleri ve avantajları;

• 3 kata kadar %100 güvenli (TUV sertifikalı) stoklama sahası kullanımı
• İleri-geri takoz hareketi ile minimum alan kaybı,
• Tahta ve demir takozlara göre daha fazla rulo stoklama imkânı
• Stoklanan rulolarda sıfır hasar ve markalama
• Çelik profil ihtiyacı yok
• Sistemi yere monte etmeye gerek yok
• Rulolardan dökülen yağın toplanarak fabrika içi kirliliğin önlenmesi
• Tek seferlik yatırım

Whatsapp Destek
Çevrimiçi