Loader
  • Endüstriyel Çözüm Ortağınız
3S Teknik Danışmanlık, Branopac korozyon önleyici VCI’lı Ambalaj malzemeleri ile Türkiye’de önemli bir yer edindi.

Korozyon önleyici VCI teknolojisinde dünya devi olan Alman Branopac firmasının Türkiye distribütörlüğünü yapan 3S Teknik, uluslararası deneyime sahip mühendis kadrosu ile günümüzde sanayinin en büyük problemlerinden olan korozyona karşı otomotiv sektörünün devlerine çözüm ortaklığı sunmaktadır.

3S Teknik Danışmanlık, Branopac korozyon önleyici VCI’lı Ambalaj malzemeleri ile Türkiye’de önemli bir yer edindi.

11.02.2015

Korozyon Nedir?

Metal ve alaşımlarının çoğunlukla sulu ve gaz ortamlardan oluşan çevreleri ile girdikleri elektrokimyasal ve kimyasal tepkimeler sonucu uğradıkları hasar korozyon olarak adlandırılır.

Korozyonun Maliyeti?

Korozyon yavaş seyreden bir olay olmasından dolayı sonuçların gözlenmesi uzun zaman alır. Bundan dolayı, korozyon genellikle göz ardı edilir. Oysaki korozyon sanayide yatırım ve üretim maliyetlerini belirleyen başlıca etmenlerdendir. Bazı tahminlere göre, korozyonun bir ulusa maliyeti gayri safi milli hasılanın % 3,5-5,0’ine ulaşmaktadır. Türkiye için bu değer Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi üyesi ve Korozyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Necil Kurtkaya’nın açıklamalarına göre direk olarak 32,832 milyar dolar yani %2,4 direkt+endirekt olarak ise 75,6 milyar dolar yani %5,53 olarak hesaplanmıştır.

VCI Prensibi

VCI’ın açılımı Volatile Corrosion Inhibitor yani Uçusu Korozyon Önleyicidir. Aktif VCI maddeler, korozyon önleyici özelliklerine ek olarak, aynı zamanda uçucu özelliklere sahip olan bileşiklerdir. Bu özellikleri sayesinde, paketleme sırasında ortama yayılarak, paketlenen metalin yüzeyinde koruyucu bir tabaka oluşturur. Böylece korozyona neden olacak maddelerin metal yüzeyine ulaşması engellenerek, korozyon oluşumu önlenir.

Özellikle, Branorost VCI kâğıtları koruyucu yağa gereksinim duymadan olağanüstü bir koruma sağlar. Tavsiye edeceğimiz diğer bir kombinasyon ise Branofol filmler ile birlikte VCI yayan selülozlardan yapılmış Branochips’lerdir.

Ürünlerinizi Korozyona Karşı Korumanın 3 Metodu Vardır.

Bunlar;

1.  Kaplama metodu (koruyucu yağ ile kaplama)
2.  VCI prensibi
3.  Nem alma malzemeleri ile güçlendirilmiş Bariyer tabakasıdır.

Potenza Mühendislik bu 3 metot içinde çözümlere sahiptir.

Branopac’in Korozyon Önleyici Ürünleri ve Özellikleri

1.  BRANOcell: Çeşitli şekil ve boyutlarda kâğıt ve selüloz esaslı malzemele
2.  BRANOfluid: Sıvı korozyon koruması
3.  BRANOplast: Çeşitli şekil ve boyutlarda koruma filmleri
4.  BRANOvac: Bariyer katmanı ürünleri

Whatsapp Destek
Çevrimiçi